torstai 3. huhtikuuta 2014

No nyt on alkanut tapahtua !


Bimu on nyt 15 viikkoinen eli lähentelee siis neljää kuukautta. Toinen madotus on annettu ja toinen rokotuskäynti lähenee (9.4.2014). Sapuskaa menee 6 dl päivässä plus vähän kotiruokaa, jauhelihaa ja muuta pientä. Tällä viikolla siirryttiin kahteen ruokintakertaan päivässä. Painoa on kertynyt 13,2 kg. Bimu on nyt pieni harvahammas, kaksi alaetuhammasta on jo pudonnut.

Viimeisen viikon aikana riehakkuus on lisääntynyt merkittävästi ja pienenkin poissaolon aikana Bimu on saanut jo kaikenlaista aikaiseksi. Yhdellä kerralla vesikuppi oli huiskittu pitkin keittiötä, vettä kellui joka puolella ja posliininen painava vesikuppi oli nurinperin lattialla. Toisella kerralla lähti tapetista puolen metrin korkuinen pala pois, joskin siihen oli merkittävän alun jo aikanaan tehnyt Vega. Kolmannella kerralla Bimu oli saanut käsiinsä damin, jota oli noutamisen sijaan käsitellyt ”hieman” kovakouraisemmin. Sitten silmiin oli osunut eteisen naula, jossa roikkui sateenvarjo ja tulevaisuutta vielä odotellut koiran nahkainen panta. Sateenvarjo säilyi, mutta sen kotelosta on enää jäljellä vain muisto. Pannasta ei etsinnästä huolimatta löytynyt juuri muuta kuin metallinen solki. Eikä siinä vielä kaikki, kuten ostos-televisiosta tuttu sanonta kuuluu. Tänään Bimu löysi alahyllyltä leivänpaahtimen, joka nyt on sitten ilman sähköjohtoa. Johto ei tietystikään ollut kiinni seinässä lainkaan ja kaikki muutkin johdot on jo ennen pennun kotiutumista joko poistettu käytöstä tai suojattu muoviputkella. Imurointia tai vastaavaa ei nyt siis enää kannata edes yrittää tehdä Bimun paikalla ollessa L No, ei se imurointi niin mieleistä olekaan, nyt sitten sai syyn vältellä sitä vähän aikaa… J

Tuollaista kaikkea pientä on siis sattunut ja tapahtunut. Sanoinkos joskus aiemmin, että Bimu on kiltti tyttö. Taidanpa alkaa pikku hiljaa perua reteitä puheita… Niin no, ei näköjään tarvinnut odotella edes murkkuikää. Muuten kyllä on mennyt ihan mukavasti. Treenailussa ollaan tosin jymähdetty jotenkin paikoilleen, siitä on vähän huono omatunto. Puolustukseksi kuitenkin sanottakoon, että jokaisella lenkillä olemme kyllä aina jotain pientä puuhastelleet. Niitä samoja juttuja tosin, mutta kuitenkin edes sitten niitä.

Vegan kanssa olimme treenaamassa Vantaalla Sarkkisen Tomin opissa. Neljän labukan kaveriporukalla menimme koulutukseen ja ihan hyviä oppeja tarttui takkiin. Vähän tuli taas lisää uskoa, että vielä joskus ehkä voitaisiin NOME-B AVO -luokassa pärjätä. Tosin kovaa treeniä se kyllä vielä vaatii. Tomilla itsellään näytti olevan tosi kivan oloinen 8 -kuukautinen labukanpentu. Siinä se jökötteli todella rennon näköisenä isäntänsä vieressä pitkät tovit hötkyilemättä minnekään. Voi että kävi kateeksi! Nyt sitten pitää kyllä Bimun kanssa lisätä sellaisia ”oleskeluhetkiä” milloin missäkin rupattelemassa, jos vaikka tarttuisi Bimuunkin tuollaista rentoa rauhallisuutta. Kyllä ne toiset vaan osaa, ei voi kuin ihailla!