tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti


Bimu tulee 15 viikkoa ensi sunnuntaina 30.3.2014. Aika tuntuu livahtavan niin nopeasti, että viikoissa alkaa jo mennä sekaisin. Samalla nopeudella kasvaa myös Bimun vauhti. Ruokahalu on kova ja pikkuhiljaa on päiväruokaa alettu pienentää ja vastaavasti aamu- ja iltaruokaa lisätä. Vatsaan tuntuu jo mahtuvan isompikin satsi kerralla, joten kohta puoleen voidaan varmastikin siirtyä kahteen ruokintakertaan päivässä. Nappuloita kuluu tällä hetkellä 6 dl päivässä ja sen lisäksi jauhelihaa ja muuta pientä. Painoa Bimulle on kertynyt noin 12,5 kg. Säkäkorkeus maallikon mittanauhalla on noin 39-40 cm. Mitä? Ei voi olla, ei Bimu vaikuta ollenkaan noin korkealta! No, joku mittavihre sitten varmaan…

Pissut ja kakit Bimu tekee jo vallan ulos, eikä yölläkään enää useimmiten tarvitse ennen neljää ulkoilla. Aamuisin tehdään lähistön puistoalueilla vakiolenkki, mutta työpäivän jälkeen Bimu pääsee päivittäin metsälenkille. Siellä sitten kiipeillään kivikoissa ja hypitään puunrunkojen yli. Hauska leikki Bimusta on etsiä pusikoihin tai aluskasvillisuuteen piilotettua damia. Ja voi sitä onnistumisen iloa, kun dami sitten löytyy!

Treenailtu ollaan pikkuisen päivittäin. Samoja juttuja toistellaan, uutena mukaan on tullut liikkeestä seisomaan pysähtyminen ja yhdellä pillityksellä istahtaminen. Eilen ja tänään tutustuttiin jälleen varikseen ja hirven sorkkaan. Ja sisällä Bimu harrastaa edelleen ihan omatoimista pahvilaatikoiden silppuamista. Ai niin, ja tänään aamulla pääsi ensimmäistä kertaa hyppäämään sängylle. Onneksi Bimu kuitenkin mieluiten nukkuu pitkän yön Jenyn tapaan omalla viltillään lattialla.

Käytiin myös ensi kertaa kaupungilla. Käveltiin Hämeenkatua edestakaisin ja piipahdettiin myös Stockmanilla. Lopuksi mentiin rautatieasemalle, mutta eihän siellä mitään oikein tapahtunut, kun junat nykyään ovat niin hiljaisia, että niitä tuskin edes huomaa. Reippaasti Bimu tarkasteli kaupungin melua, eikä ollut metelistä moksiskaan.

Vega kävi tänään isännän kanssa tekemässä ensimmäisen kerran voittajaluokan jäljen. Ihan mukavasti oli kuulemma mennyt. Katko oli ihan uusi asia, joten jäljen jatkoa piti etsiä pitkään ja hartaasti. Onneksi se kuitenkin löytyi ihan omatoimisesti. Myös suunnistajien rastin kohta sattui juuri jäljelle, mikä sekin toi haastetta Vegalle. Pienien kiemuroiden jälkeen sekin kuitenkin selvitettiin. Jäljen päästä löytyi upea sorkka, joka pitikin sitten kantaa autolle asti.

Vegasta on tullut todellinen emohahmo. Hössöttäminen on vähentynyt ja tietynlainen aikuisen koiran rauhallisuus on nyt Vegassa havaittavissa. Niistä ah-niin-ihanista leluista ei enää tarvitse pitää niin tiukasti kiinni, vaan niitä voi nyt suurpiirteisin elein antaa myös omasta suusta pennulle. Pennun ruokakupillekaan ei enää aikoihin ole kuroteltu, eikä pennun ylimääräinen päiväruokailu enää tunnu Vegaa kiinnnostavan. Hieno koira tuo Vega! Tosi hienosti on koko ajan pennun kanssa touhunnut J

Ja samaa voi sanoa myös Jenystä, joka on jatkuvasti itse rauhallisuus. Jenyllä alkoi vähän yli vuoden tauon jälkeen vihdoin juoksu, joten seuraavat viikot Jeny joutuu nyt sitten taas roikkumaan remmin päässä.

Kevät keikkuen lähenee, joten pikapuoliin koko lauma päässee jo jonain viikonloppuna pitkästä aikaa mökille. Isäntä laitetaan tietysti sitten taas etukäteen lämmitysreissulle, jotta tytöille ei vaan pääse pissitulehduksia tai muita kylmettymisiä sattumaan. Ihan vielä ei taida tarvita kyitä pelätä, mutta niitä paikallisia susia kyllä pitää pienellä kunnioituksella vältellä. Mutta palataan siihen sitten muutaman viikon jälkeen tarkemmin…
 
 
Mitä Vega löysikään jäljen päästä?
 
 
Vaakkua kantamassa



 
 
Kylläpä painaa !
 
 
Bimu 'koulutuksessa'
 
 
Yhdessä unten maille...