perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pentumme on kadonnut


Bimun kolme elinkuukautta tuli täyteen 15.3.2014. Terveystarkastus ja ensimmäinen rokotus koettiin 12.3.3014. Terveystarkastuksen Bimu läpäisi kommenteilla ”Terve ja reipas tyttö”. Rokotus koettiin hiljaisesti, kissan herkkunappulat veivät Bimun huomion totaalisesti. Ainoa asia, mistä saimme tohtorilta kommenttia koski Bimun ruokintaa. Tohtorin mielestä kannattaisi käyttää vielä penturuokaa, jotta kalkin ja proteiinin tasapaino olisi paremmassa suhteessa (?). Vaihtoehdoiksi saimme joko vaihtaa penturuokaan tai jatkaa nykyisellä Kanariisillä lisättynä noin desilitralla jauhelihaa joka päivä. Päätimme jatkaa nykyisellä sapuskalla, sillä meillähän se jauheliha on jo tähänkin asti kuulunut päivittäiseen ruokavalioon. Hieman tuo ruoka-asia kyllä jäi mieltä vaivaamaan, liiallinen kalkki kun voi olla syys erilaisiin luuston kehitysongelmiin. Pitäisikö nyt sitten välttää muita kalkkipitoisia tuotteita esim. luita, piimää, raejuustoa jne? Miten nämä koirankin ruoka-asiat voivat olla AINA yhtä vaikeita! Teki niin tai näin, niin aina tuntuu tulevan huteja…

Samaa vauhtia on terveystarkastus ja rokotus suoritettu nyt myös Vegalle. Vegallakin kaikki oli ihan hyvin, joskin se varvastulehdus on vaivaillut. Antibiootilla on nyt kuitenkin jo rauhoittunut, joskin ihon alla ”patti” vaikuttaisi edelleen olevan. Ruoka vaihdettiin takaisin JahtiVahdista Profineen, jotta voivaan varmistua siitä, että sillä ei ole vaikutusta asiaan. Sitä meinaamme nyt sitten syöpötellä seuraavat 15 kiloa, minkä jälkeen palataan taas JahtiVahtiin ellei tassu yllättäen aivan ylenpalttisesti parane.

Jeny joutuu odottamaan terveystarkastusta ja rokotuksiaan vielä Bimun seuraavaan rokotuskertaan asti. Sinne sitten pyrähdetään 9.4.2014 molempien kanssa. Ja sitä ennen tietty on vielä yksi madotus Bimulle.

Vaan mihin on kadonnut meidän pikkuinen pentumme? Enää sitä ei ainakaan meiltä löydy! Meillä on noiden aikuisten lisäksi vain yksi epämääräisen pitkäkinttuinen ja pitkärunkoinen ruipelo, joka lattialla etujalat edessä ja takajalat takana sojottaen on jo lähes metrin mittainen. Ja ne käpälät ovat edelleen aivan epäsuhtaisen suuret… Ja tällä hetkellä pää on vähän epäsuhtaisen pieni…

Ja jotta arki ei olisi liian auvoista, niin tällä viikolla iski ripulitauti Jenyyn. Meni päivässä ohi, joten ei siinä sen kummenpia, mutta viime yönä sama tauti iski Bimuun. Perhana, että harmittaa. No toivottavasti menee yhtä nopeasti ohi kuin Jenyllä. Huomenna kun on risusavottakin tiedossa.

Kaikenlaisia perusjuttuja on edelleen treenailtu. Bimu sai taas ottaa mallia kun Vega nouti dameja. Kiinnostushan siinä heräsi ja Bimukin alkoi nostella omia pikkuruisia damejaan, jotka maahan oli laskettu. Pienellä vinkkauksella toi ne myös emännän ylpeään kätöseen. Kotona ollaan aina silloin tällöin nosteltu damia tai pesäpalloa lattialta emännälle ja palkaksi on tullut sitten frolicin palanen. Hieman on huono omatunto, että tätäkin koiraa tulee taas palkkailtua noissa perusharjoituksissa makupaloilla. Ei varmaan pitäisi, mutta se koulutustyyli tuntuu vaan NIIIIN olevan verissä. Sitä paitsi oppiminen tuntuu tapahtuvan niin nopeasti ja mieluisasti, kun palkkoja tulee. Ei varmaan silti pitäisi… Vai…?

Malttia eli paikalla istumista ja paikalla makaamista on harjoiteltu edelleen ihan pienillä matkoilla. Silloin kun Vega on vieressä tekemässä mallisuoritusta, voidaan ottaa jo hieman enemmänkin matkaa. TOKO –seuraamista (kontaktia) on harjoiteltu lähes pelkästään vasta sisällä, mutta remmissä mukana tulemista kyllä lenkeillä päivittäin. Nyt on välillä otettu Vegakin mukaan, jolloin Bimu kulkee remmissä emännän vasemmalla puolella ja Vega Bimun vasemmalla puolella. Bimun velipojan blogista nappasimme vinkin, että eteen lähettämistä voisi alkaa pikkuhiljaa kokeilla. Hyvinhän se onnistui Hailuotolaisten neuvoilla: nakeroita parin metrin päähän ja eikun lähettämään. Kyllä se siitä lähtee. Luoksetuloa on tehty sekä kutsulla että pillillä. Ja aivan hiljan on sivulle –komentoon yhdistetty yksi pillin vihellys juuri kun takapuoli on pyllähtämässä kanveesiin. Mitähän muuta me ollaankaan tehty? No, reippaita metsälenkkejä ainakin, Mukavaa tuntuu Bimulla olevan, kun saa vapaana siskojen kanssa temmeltää. Ai niin, ja viime viikolla Bimu kasteli talviturkkinsa. Kävi nimittäin niin, että aamulenkeillä kiinnostava joki veti jälleen puoleensa ja sitten se tapahtui: Bimu kurkotti vettä kohden uteliaisuuttaan ja pulahti koko veijari jokeen. Hyvin näyttää uivan ja hyvin pääsi kapuamaan itsekseen jykähkön pengermän yli rantaan. Sitten vaan pari terhakkaa ravistelua ja sitten perään kunnon kirmaisut risukossa. Eipä näyttänyt ainakaan traumoja jäävän, tuskin noteerasi moista mitenkään. Ainakin se kuono on edelleen sinne jokea kohti vetänyt… Mikä lie siinäkin niin kiinnostaa.
 
Bimu on 'hyllytetty'

 
Vega ja Como treenaamassa

 
Vauhdin hurmaa

 
Mihinkä te muut jäitte?

 
Nyt on tukka hyvin, saa kuvata!