lauantai 15. helmikuuta 2014

Että tällainen lauma


Tämä päiväkirja kertoo meidän perheemme nelijalkaisen lauman elämästä. Päiväkirjan aloittaessani 11.2.2014 laumaan kuuluu kolme noutajaa: vajaa 9 vuotias Jeny, vajaa 3 vuotias Vega ja 8 viikkoinen Bimu. Muistoissamme elää vielä Topi, 14 –vuotiaana luotamme poistunut uljas kultsu-herra.

Jeny (Soppeen Jennifer, FI25589/05) on nelijalkaisten laumassa siis vanhin, syntynyt 27.4.2005. Jeny on kultainen noutaja –rouva, joka on harrastellut elämänsä varrella tokoa ja kaverikoiratoimintaa. Isännän kanssa Jeny on osallistunut syksyisille sorsastusreissuille. Jenyn ehdoton vahvuus on vankkumaton empaattisuus. Surumielisiä Jeny jaksaa loputtomasti lohduttaa. Koirankielessä Jeny on myös vahva, eikä Jenyn aikana saa riitoja aikaiseksi tekemälläkään.



Vega (Merjatuulian Vega, FI27993/11) on laumassa nuorempi, syntynyt 8.4.2011. Vega on metsästyslinjainen musta labradorinnoutaja -neiti, joka puolestaan on nuoren ikänsä aikana ehtinyt harrastella aikalailla. Myös Vega on harrastellut tokoa, mutta sen lisäksi myös nomea ja jäljestämistä. Metsästysreissuilla Vega on ehtinyt olla mukana vasta himpun verran. Vegan supervahvuus on nimenomaan tuo jäljestäminen. Ei taida sellaista eläimen hajuvanaa löytyä, etteikö Vega sen bongaa ja innolla jäljestää.
 
 
 
Bimu (Rixman Birdie, FI12666/14) on lauman nuorimmainen, syntynyt 15.12.2013. Bimu on metsästyslinjainen keltainen labradorinnoutaja –typykkä, joka rantautui perheeseemme 2.2.2014  ja on suurin syyllinen tämän päiväkirjan syntymiseen. Bimu on innokas ja vilkas lapsonen, joka jo heti ensimmäisinä päivinä sai koko nelijalkaisten lauman puolelleen. Taidokkaasti Bimu on kietonut pauloihinsa myös kaksijalkaiset, joiden univelka alkaa ensimmäisten öiden jälkeen jo helpottaa.
 
 
 
In Memoriam, Topi (Soppeen Hornet Ace, FIN43674/96):